Operation vid ansträngnings- eller blandinkontinens
För kvinnor som drabbas av ansträngnings- eller blandinkontinens är operation en möjlig behandling. Det är idag ett ganska litet ingrepp som sker under lokalbedövning.

Vid operationen läggs ett stöttande band under urinröret och på så vis motverkas urinläckage. I normala fall får man lämna sjukhuset samma dag. Sjukskrivningen varierar mellan en och två veckor.

Operation av prostatan
Idag finns flera metoder för att behandla godartad prostataförstoring. Vid operation tas en del av den förstorade körtelvävnaden bort från prostatan via urinröret. Är prostatakörteln mycket förstorad kan man i sällsynta fall tvingas operera via buken.

En vanlig följd av prostataoperation är att utlösningen går bakåt till urinblåsan för att sedan komma ut med urinen. Det förkommer att män upplever att deras potens minskat eller försvunnit efter ingreppet. Hos en del män fortsätter prostatakörteln att växa och man behöver operera på nytt. 


Astellas Pharma AB, Box 21046, 200 21 Malmö, Tel. 040-650 15 00, Fax 040-650 15 01, www.astellas.se, info.se@astellas.com, 
Sidkarta | Policy för cookies | Villkor och regler för användning | Policy för integritet på webbplatser