Verktyg i vardagen

Nedan hittar du prylar, appar och bra sidor som kanske kan underlätta i vardagen. Kom dock ihåg att du alltid ska börja med att kontakta vården för att reda ut orsaken till dina problem och få adekvat hjälp. Ett inkontinensskydd eller en toalett-app ersätter aldrig ett möte med en expert.
Pipinette
Tillverkar och säljer produkter som underlättar livet för en kissnödig. I sortimentet ingår pottor som kan användas stående, samt rese-kit för prekära situationer. Passar både kvinnor och män.

Shewee
Uppfinningen som gör det enklare för kvinnor att kissa stående, något som kan vara välkommet när nöden tvingar en att uppsöka en mindre fräsch toalett. Faktum är att du inte ens behöver dra ner byxorna för att kissa.

Inkontinensskydd
Det finns flera typer av inkontinensskydd speciellt utvecklade för män och kvinnor och många säljs på nätet. Gör en sökning och prata med din vårdcentral/läkare för att få veta mer. Vem vet – du kanske faktiskt är berättigad gratis inkontinensskydd.Appar

UroLog – gratisappen för alla som tänker för mycket på toaletter
Med UroLog loggar du dina dryckesvanor, toalettbesök, eventuella läckage och ditt mående direkt i telefonen eller på surfplattan. Appen sammanfattar sedan loggarna i konkreta siffror och diagram vilket ger en tydlig bild av problemets omfattning och karaktär och gör det enklare att prata med sjukvårdspersonalen om problemet.

UroLog innehåller även information om bäckenbottenträning samt mycket annat. Läs mer här. Vill du ladda ner appen direkt? Klicka här för att komma till App store, och här för att komma till Google play.

Observera att UroLog inte på något sätt är avsett att ersätta professionell rådgivning. Vid frågor eller funderingar om din hälsa bör du alltid konsultera vården.

Tät
Appen tät har utvecklats som ett stöd för bäckenbottenträning för alla som lever med ansträngningsinkontinens. Bakom appen står Umeå Universitet.

Toahjälpen
”Toahjälpen” guidar dig snabbt och enkelt till närmsta offentliga toalett i Stockholms innerstad. Bakom appen står Riksförbundet för Mag- och Tarmsjuka (RMT).

Hitta Toa Lätt
Appen ”HittaToaLätt” guidar dig till närmsta offentliga toalett i Stockholm, Göteborg och Malmö.Bra sidor

Sinoba
Föreningen för Kunskap om Urininkontinens och Blåsproblem - en oberoende intresseförening som syftar till att ta tillvara intressen för personer med urininkontinens eller blåsproblem.

Kontinet
Fullspäckad hemsida vars syfte är att hjälpa, peppa och prata om inkontinens.

1177, Vårdguiden
Vårdguiden har bra och utförlig information om blås- och blåsproblem och allt som rör detta ämne.


Astellas Pharma AB, Box 21046, 200 21 Malmö, Tel. 040-650 15 00, Fax 040-650 15 01, www.astellas.se, info.se@astellas.com, 
Sidkarta | Policy för cookies | Villkor och regler för användning | Policy för integritet på webbplatser