Ditt första besök
Det kan kännas skönt att få prata av sig om sina problem efter att kanske ha hållit tyst om dem en längre tid.
Under det första besöket kommer du att få berätta om dina besvär och hur de påverkar dig. Hur ofta du kissar, om du kissar på natten, om du kissar på dig och vad det innebär för dig. Läkaren eller sjuksköterskan kommer fråga dig om andra omständigheter som kan påverka dina besvär, som andra sjukdomar, medicinering, livsstil eller övervikt.

Om du träffar en specialiserad läkare (urolog eller gynekolog), sjuksköterska eller uroterapeut känner de till vilka bekymmer blåsproblem kan ge upphov till och hur det påverkar vardagen. De träffar patienter regelbundet och en stor del av mötet går åt till att prata om patientens livssituation. Ofta kan det kännas skönt att få prata av sig med någon, särskilt om man hållit tyst om sina problem en längre tid. Samtalen kan dessutom fungera som ett bra stöd som gör det lättare att leva med problemet.

För att ställa diagnos måste man utesluta andra sjukdomar som kan ge symtom, till exempel inflammation i urinblåsan eller, för kvinnor, klimakteriebesvär.

Dina blåsvanor undersöks med hjälp av en urinmätningslista samt hemtest i form av läckagemätning.


Astellas Pharma AB, Box 21046, 200 21 Malmö, Tel. 040-650 15 00, Fax 040-650 15 01, www.astellas.se, info.se@astellas.com, 
Sidkarta | Policy för cookies | Villkor och regler för användning | Policy för integritet på webbplatser